Medikinet CR ®

Per 1 september 2007 is een nieuwe langwerkende methylfenidaat (mph) voor kinderen met ADHD op de Nederlandse markt: Medikinet CR, tegelijk met kortwerkend Medikinet.

Medikinet CR werkt 8 uur en bevat 50% witte bolletjes mph met onmiddellijke afgifte, en 50% blauwe bolletjes mph met vertraagde afgifte. De werking treedt op binnen 30 minuten na inname. Rebound (uitwerken van het middel met als gevolg tijdelijk meer onrust) aan het eind van de dag kan eventueel worden opgevangen met aanvullend kortwerkend mph. Er zijn capsules van 10, 20, 30 en 40 mg Medikinet CR. Medikinet CR moet tijdens of na de maaltijd (ontbijt) worden ingenomen om te snelle absorptie te voorkomen en daarmee onvoldoende langdurige werking. De capsules mogen niet worden gekauwd, maar kunnen wel worden geopend om de inhoud met bijvoorbeeld appelmoes in te nemen. Het middel bevat sucrose. Kortwerkend Medikinet komt op de markt in tabletten van 5, 10 en 20 mg, zodat een lagere of hogere kortwerkende dosering nu ook mogelijk zijn.

Vergoeding Medikinet CR ®

Nog steeds wordt geen enkel langwerkend medicijn voor ADHD helemaal vergoed in het basispakket; alleen de (geringe) kosten van een gelijkwaardige hoeveelheid Ritalin worden vergoed. Medikinet CR wordt door dezelfde aanvullende verzekeringspakketten vergoed als andere langwerkende ADHD medicijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *