Strattera

Hoe werkt Strattera? Iedereen heeft chemische stoffen in zijn of haar hersenen die helpen om signalen tussen zenuwcellen door te geven. Deze stoffen heten neurotransmitters. Een voorbeeld van een neurotransmitter is de stof noradrenaline. Onderzoekers denken dat bij patiënten met ADHD op bepaalde plekken een tekort is aan de stof noradrenaline. Strattera helpt om de hoeveelheid noradrenaline op peil te houden, waardoor het doorsturen van signalen beter verloopt.

Wat maakt Strattera bijzonder?

Strattera is een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van ADHD. Het bijzondere aan Strattera is het feit dat het, in tegenstelling tot andere geneesmiddelen voor ADHD, niet enkele uren, maar de gehele dag werkt. Strattera hoeft maar een keer per dag ingenomen te worden en werkt toch van het moment van opstaan tot en met het slapen gaan. Na start van de behandeling duurt het wel even voordat verbeteringen zichtbaar zijn: doorgaan duurt het zo´n 6 weken voordat het effect van Strattera kan worden geëvalueerd.

Een andere reden waarom Strattera bijzonder is, komt doordat het in tegenstelling tot ander ADHD medicijnen geen afgeleide van amfetamine is en daarom niet onder de opiumwet valt. Het werkt niet op die delen van de hersenen die geassocieerd worden met gevoelens van euforie en verslaving, maar alleen op die delen die van de hersenen die belangrijk zijn voor het verminderen van de symptomen van ADHD.

Hoe lang duurt het voordat Strattera werkt?

Hoewel de effectiviteit van Strattera bij ADHD de gehele dag aanhoudt, duurt het na start van de behandeling zo´n 6 weken voordat het effect duidelijk zichtbaar is. Dit betekent dat het belangrijk is om in het begin van de behandeling geduld te hebben. Evalueer het effect van een behandeling met Strattera dus pas na 6 weken met de behandeld arts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *